Veertigduizend kilometer met "hout"

De eerste buitenlanding maakte Snoerie in 1959 samen met Piet de Waard, toenmalig voorzitter en instructeur van de EAC. Een al te optimistische kijk van Piet op een wolk ver van het veld, lag ten grondslag aan wat in het vluchtenboekje als "Oefening overlandvlucht" werd afgetekend. De eerste buitenlanding met een Goevier, registratie PH-178.

 

 

In de loop der jaren heeft Snoerie 440 overlandvluchten gemaakt. Het overgrote deel met houten vliegtuigen. Snoerie heeft op 31 juli 2003 zijn "reis om de wereld" op oud "Hout" voltooid. De afstand van 40.000 duizend kilometer werd gepasseerd boven het kasteel van Béruges, gedurende een retourvlucht van Poitiers naar Maison Blanches in Frankrijk. 
Zilver (50 kilometer/5 uur/1000 meter hoogtewinst) werd gevlogen met Grunau en Fokker Baby. 5000 Meter hoogtewinst in Aosta met Ka-6E. De gouden afstand van 314 kilometer werd afgelegd met een Ka-6 op een vlucht van Eindhoven naar Verden-Scharnhorst bij Bremen. De diamant voor een retourvlucht met Ka-6E van 320 kilometer naar Senden in Duitsland is helaas niet toegekend. De toenmalige chef-instrukteur van de EAC vond het nodig na de vlucht, voor het afdrukken van de gegevens, eerst de batterijen van de barograaf te verwisselen!!!!!!!!!! Weg diamant.
.

 

 

Overzicht gevlogen vliegtuigen en Overlandvluchten
 

Terug

Home